Verbeter je vertaalproces

  • Zijn vertalingen voor jouw organisatie een hoge kostenpost? En gaat er alsnog veel mis wat betreft de kwaliteit van de vertaling of de techniek?
  • Of zou je een nieuw product of dienst graag sneller op de internationale markt willen brengen, maar duurt het vertalen te lang?
  • Kost het vertalen naar twee of drie talen al veel tijd en moeite, en ben je bang dat het opschalen naar meer talen of meer content voor onoverkomelijke problemen gaat zorgen?
  • Wijzigen je marketingteksten vaak? Worden handleidingen of software regelmatig geüpdatet, maar kost het updaten van de vertalingen onevenredig veel tijd en geld?

Herken je een of meer van bovenstaande problemen? Wij kunnen je helpen! Plan een gratis assessment in onze online agenda. In een half uur helpen we op weg met je internationale contentstrategie.


Lean vertalen

De technieken van Lean Six Sigma zijn zeer geschikt om toe te passen op vertaalprocessen, maar in de praktijk gebeurt dit nog heel weinig. Vertaalbureaus werken vaak nog volgens de traditionele watervalmethode en worden daarom ook vaak pas aan het einde van een project gepland. Dat maakt dat ze moeite hebben met een continue stroom van content en dat updates kostbaar zijn.

Door Lean en Agile principes in het vertaalproces te implementeren, wordt de time-to-market sneller, het proces schaalbaar en worden wijzigingen en updates eenvoudig in alle talen meegenomen. Met behulp van Six Sigma technieken maken we kwaliteit meetbaar en verbeteren we daar waar de impact het hoogst is. Het resultaat: een stabiel en kwalitatief hoogwaardig vertaalproces en een kostenbesparing tot wel 50%.


Partners

Het verbeteren van vertaalprocessen voer ik samen met mijn partners Anouk Perquin en Ellen Cuijpers uit. Gedrieën hebben we tientallen jaren ervaring in de vertaalindustrie in uiteenlopende rollen. We hebben dan ook een duidelijke visie ontwikkeld op vertalen en vertaalprocessen. Dat vertaalt zich in een innovatieve en bewezen effectieve aanpak, gericht op duurzame verbetering van het hele proces van contentcreatie, vertaling en publicatie.