In ’t kort

Al sinds mijn 11e speel ik basketball. Een sport waarbij je elke training met elkaar bezig bent een klein beetje beter te worden. En waarbij elke wedstrijd een meetmoment is op weg naar het einddoel.

Ook in mijn werk ben ik elke dag bezig met een klein beetje beter worden. Eerst als hoofd bedrijfsvoering bij een economisch onderzoeksbureau, en daarna als zelfstandig professional. Ik leid en begeleid verbeterprojecten, coach agile teams, visualiseer processen en maak procesprestaties meetbaar en verbeterbaar.

Teamwork

En, net als in een basketballteam, doe ik dat niet alleen maar samen. Met mijn opdrachtgevers, of als onderdeel van een team met andere specialisten. Want dat is niet alleen veel effectiever, maar natuurlijk ook gewoon leuker.

Impact maken

Ik heb ervaren hoe snel je met Lean Six Sigma resultaten kunt boeken en dat een focus op kwaliteit uiteindelijk geld oplevert. En dat de drempel om iets kleins te verbeteren laag is, maar de impact van veel kleine verbeteringen bij elkaar hoog.

Drie keer Tessa


Werkervaring: Zeer divers. Onder andere twee jaar als project manager bij een vertaalbureau en vervolgens tien jaar als hoofd bedrijfsvoering bij een economisch onderzoeksbureau. Sinds 2018 werk ik als zelfstandig professional en adviseer ik organisaties op het gebied van procesverbetering, kwaliteit en innovatie.


Expertise: het slimmer en effici├źnter organiseren en automatiseren van processen en het optimaal laten presteren van zelforganiserende teams. Ik geloof in continue verbeteren en blijven leren. Want als je niet verbetert, wat doe je dan eigenlijk wel?


Passie: Basketball! Het is snel, strategisch en (misschien wel het belangrijkst) een echte teamsport. Precies die drie dingen die ik aan mijn werk ook zo leuk vind. Na jarenlang op hoog niveau te hebben gespeeld, ben ik een team gaan coachen. Kortom, je mag me altijd uitnodigen om een balletje te gooien!

Ik werk bij het verbeteren van vertaalprocessen graag en vaak samen met Anouk Perquin van Anouk&Co en Ellen Cuijpers van Plan Ellen. We vullen elkaar aan, zowel in karakter als in wat we graag doen.

  • Anouk is de bedenker van creatieve oplossingen en solutions architect. Zij doet de quick scan, ondersteunt de consultants en verzorgt het ontwerp en implementatie van solutions. 
  • Ellen is implementatiespecialist. Zij helpt projectmanagers bij het adopteren van de nieuwe werkwijze en ondersteunt waar nodig. Ze zorgt dat procesverbetering altijd centraal blijft staan. 
  • En zelf ontwerp en analyseer ik als Lean Six Sigma Black Belt processen en rapportages, en maak ik kwaliteit meetbaar.